Quad banden

Je zal er misschien niet direct bij stilstaan, maar Quad banden zijn ook zeer geschikt voor de autocross. Quad banden hebben grote voordelen ten opzichte van de normale banden die voor de cross worden gebruikt. Quad ATV UTV banden lopen op een lichtere manier dan de zware en dikke noppenbanden die meestal voor de cross worden gebruikt. Tevens hebben Quad ballonbanden een groter oppervlak waardoor ze meer grip hebben hierdoor meer meters maken dan normale cross banden.

Waar zie je vooral het verschil

Het verschil zal je vooral merken op zware banen van zand. Een cross auto die gebruik maakt van quad banden komt op deze ondergrond veel sneller weg en maakt meer meters dan op normale crossbanden. Je ziet Quad banden al jaren bij kevers en sprinters, maar voor de crossauto’s die voor de jeugd, de standaard en de toerwagenklasse zie je amper quad banden terugkomen. Dit komt doordat de meeste quad banden te groot of te klein voor personenauto’s zijn met hun 10, 12 en 15 inch. Als er druk op wordt gezet worden ze ook al snel groter en dit is nog een goede reden om te zoeken naar degelijke quad banden voor onder je auto.

Andere voordelen van quad banden

Andere voordelen die Quad banden hebben is dat ze een licht karkas hebben met soepele wangen. Om deze reden kan iedere crossauto sneller dan met de normale crossbanden wegkomen. Quad banden drijven min of meer op een oppervlakte zoals zand en hierdoor rijd je auto een stuk lichter. Ook zijn er veel verschillende profielen en maten tegenwoordig leverbaar. Om deze reden kan je tegenwoordig gemakkelijk een geschikte quad band vinden voor je crossauto. Je kan online rondzoeken naar een webwinkel die deze banden verkoopt en voor advies altijd contact opnemen met de winkel. Ze hebben de meeste ervaring op dit vlak en weten waar ze over praten door jarenlange ervaring.

Quad banden zijn tevens geschikt voor de autocross

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *