Eten kind 1 jaar

Wanneer je ouder bent van een kindje van 1, is het raadzaam om eens op zoek te gaan naar het eten voor een kind van 1 jaar. Je kindje van 1 jaar mag namelijk nog niet alles eten. Maar het is wel belangrijk dat je kindje van 1 naast de flesvoeding, andere verantwoorde en gezonde voeding binnenkrijgt. Zo mag je je kindje van 1 jaar bijvoorbeeld tussendoor een volkorenboterham geven of een in stukjes geschild stukje fruit zoals een banaan of een peer. Wel is het belangrijk dat je voorzichtig bent met het soort beleg op de boterhammen voor je kindje. Het darmstelsel van je kindje is al wel verder ontwikkeld, maar nog niet voldoende. Er zijn dus een aantal soorten beleg die je je kindje van 1 beter nog niet kan geven.

Soorten beleg

Het eten voor een kind van 1 jaar is veelzijdiger dan het eten van een baby. Een baby krijgt namelijk enkel flesvoeding toegediend. Een kindje van 1 kun je best ’s morgens en tussen de middag een boterham geven. Je kunt deze boterham dan bijvoorbeeld beleggen met appelstroop, smeerkaas, leverpastei of honing. Wel is het belangrijk dat je uitkijkt met de hoeveelheid smeerkaas die je je kindje geeft. Het eten voor een kind van 1 jaar mag namelijk niet te veel zoute producten of verzadigde vetten bevatten. Dit omdat dit niet goed is voor de gezondheid van je kindje.

De gezondheid van je kindje

De gezondheid van je kindje is natuurlijk het allerbelangrijkste. Daarom is het belangrijk dat je zorgt voor verantwoorde en gezonde voeding voor je kindje. Toch is het belangrijk dat je je kindje niet alles voorschotelt wat jijzelf ook eet. Dit omdat het darmstelsel van je kindje nog niet goed ontwikkeld is, waarbij het belangrijk is dat je uitkijkt met het voorschotelen van een aantal voedingsproducten. Naast zoute producten, zijn ook rauwe visproducten, noten en leverproducten niet goed voor de gezondheid van je kindje. Het is belangrijk dat je hier rekening mee houdt.

Eten voor een kind van 1 jaar

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *