High tea Utrecht

Een high tea Utrecht kent iedereen wel van naam, maar wat is dat nou eigenlijk oorspronkelijk? Een Hollandse high tea is gebaseerd op de Engelse afternoon tea. Bij een afternoon tea in Engeland tussen 4 en 5 uur in de middag wordt er sterke zwarte thee gedronken met melk en suiker. Daarbij worden typische Engelse traktaties geserveerd die vaak gebaseerd zijn op brood. Hierdoor is het vaak erg vullend voor je maag. Er worden scones bij geserveerd met bijvoorbeeld lemoncurd, jam en clotted cream, verschillende hartige sandwiches, biscuits, Engelse muffins en teabreads. Tevens bestaat er in Engeland een zogenaamde meat tea of eating tea. Dit lijkt nogal op een Engels ontbijt tussen vijf en zes met dezelfde gerechten die bij het ontbijt geserveerd worden samen met een kop thee.

Een Hollandse high tea

In Nederland wordt tegenwoordig steeds vaker een high tea georganiseerd tussen vrienden, familie of collega’s. De thee wordt geserveerd met verschillende zoete en hartige hapjes. De koffieliefhebbers kunnen uiteraard van een kopje koffie genieten. Binnen Nederland vindt een high tea meestal plaats tussen twee en vijf uur. Doordat je ook van een Nederlandse high tea snel gevuld raakt is het verstandig om van te voren slechts licht te lunchen. Er is vaak een verscheidenheid aan soorten thee waar je uit kan kiezen, zodat er voor iedereen zijn smaak wel wat te vinden is.

Hapjes bij een high tea

Er kunnen verschillende hapjes geserveerd worden bij een Nederlandse high tea. In veel gevallen zijn ze gebaseerd op de Engelse high tea en zie je dat er vergelijkbare dingen geserveerd worden zoals scones met verschillende toppings, hartige kleine sandwiches zonder een korst, koekjes, muffins en andere kleine broodachtige gerechten zoals kleine taartjes en dergelijke. Tevens vind je tegenwoordig steeds meer lichte hapjes terug zoals stukjes fruit, nougat, chocolaatjes en andere lekkere hapjes. Elk hapje van de high tea is erg klein en hierdoor makkelijk te eten.

Een high tea, waar komt dat precies vandaan

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *