Fotograaf

Het is voor een portretfotograaf Amsterdam erg belangrijk dat deze niet alleen de technische kant van het fotograferen onder de duim heeft. Tevens is het juiste gebruik van de flitser of goed kunnen fotoshoppen niet het belangrijkste voor een portretfotograaf. Een goede portretfotograaf weet dat een portret om zoveel meer draait dan alleen het fysieke uiterlijk van het model in een mooie foto te vangen. Het is voor een portretfotograaf heel belangrijk dat ze goed met mensen kunnen omgaan. Een portretfoto moet echt iets zeggen over de persoon die gefotografeerd wordt. Zowel de uitstraling als iemand zijn karakter moet goed worden gevangen binnen de foto. Hiervoor moet er met het model besproken worden wat diegene wil uitstralen en hiervoor moet er aandacht zijn voor het model.

Coaching van het model is erg belangrijk bij portretfotografie

Het is heel erg belangrijk om aandacht voor het model te hebben, maar tevens hoe diegene zich voelt op het moment dat hij gefotografeerd wordt. De meeste mensen vinden het niet prettig of spannend om op de foto te gaan. Hierdoor kan het voorkomen dat iemand heel anders overkomt op de foto dan de bedoeling was. Een goede fotograaf kan hierin het model coachen en de stress verminderen die deze ervaart. Dit is de enige manier om uiteindelijk een open, krachtig en zelfverzekerd persoon op de foto te krijgen. Hiervoor moet de portretfotograaf ook mensen kunnen geruststellen zodat het beste in de persoon naar boven kan worden gehaald. Dit kan bereikt worden door hele simpele dingen zoals aanpassingen in de houding van de persoon of andere trucjes van de fotograaf.

Iedereen heeft een unieke uitstraling

Je kan wel zeggen dat iedereen fotogeniek is en er niet perfect hoeft uit te zien. Dat ene stukje zelfvertrouwen, een stukje van een lach en een beetje kracht zorgt er al snel voor dat je als model charismatisch op de foto staat met je eigen unieke uitstraling. Zo heb je voor je het weet een krachtige portretfoto van jezelf.

Hoe weet je of een portretfotograaf goed is in zijn werk

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *