Sushi

Wat ooit een ver exotisch gerecht leek te zijn, is vandaag meer dan ooit aanwezig in het culinaire landschap: sushi. Het ondertussen alombekende en populairste gerecht uit de Japanse keuken, maar wat is dat nu eigenlijk precies Sushi? Zoals u misschien wel weet bestaan er verschillende varianten sushi , het is een overkoepelende term. Wat ze wel allemaal gemeen hebben, is dat het altijd geserveerd wordt met gekoelde rijst. Daarnaast zijn er tal van extra ingrediënten toe te voegen zoals: vis of zeevruchten, zeewier, ei, groenten etc.
In Europa en het westen kennen we vooral de maki variant, wat ‘gerold’ betekent in het Japans. Wanneer rauwe plakjes vis geserveerd worden zonder rijst, dan spreken we van sashimi.

Van waar komt sushi eigenlijk?

Zoals u al kon afleiden, of wellicht al wist, kent sushi z’n oorsprong in Japan. Voor het ontstaan van sushi moeten we al helemaal terug tot begin onze jaartelling, toen werd het als manier om te conserveren gebruikt. Vis werd geconserveerd in rijst om het zo te laten fermenteren, het was pas later dat ze in Japan ook de rijst begonnen mee te eten alvorens de vis was gefermenteerd. Later werd er rijstazijn toegevoegd, zo kreeg ook sushi met verse vis een zuurdere gefermenteerde smaak. Wat toen een simpel gerechtje was, is vandaag in Japan en wereldwijd uitgegroeid tot een delicatesse.

Sushi vandaag

Vandaag heeft elke stad wel een of meerdere sushi restaurants, naast de eat-ins heeft sushi zich vooral ook opgewerkt als takeaway food. Dit sluit dicht aan bij het originele concept van sushi, want het was oorspronkelijk eigenlijk streetfood. Vandaag wordt er vaak sushi online bestelt, dit kan je onder meer doen bij sushi bestellen Barendrecht. Het blijft aan populariteit groeien en meer en meer mensen ontdekken het, zelfs sceptici zwichten toch voor de heerlijke smaak van sushi. Het ware geheim van sushi ligt misschien wel in de eenvoud, bekende basis ingrediënten die samen een uitzonderlijke combinatie vormen.

De opmars van sushi

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *