Cacao Ceremonie

Vandaag ga je een stuk meer te weten komen over wat een cacao ceremonie precies inhoudt. Er is een boel informatie over te vertellen, dus na het lezen van deze tekst heb jij weer wat geleerd. Als eerst ga ik je vertellen wat zo een ceremonie precies is en waar het voor gebruikt wordt. Dus laten we maar snel gaan beginnen. 

Waar komen de ceremonies vandaan?

Deze ceremonies bestaan al duizenden jaren, dat is dus al onvoorstelbaar lang. Het gaat helemaal terug naar de maya, Azteekse tradities in midden en zuid Amerika. Het werd toen al gebruikt voor spirituele en medicinale doeleinden, bijvoorbeeld voor innerlijke ontwaking en creatieve begeleiding. De pure cacao werd gebruikt als een hart openend medicijn voor mensen om veilig ontwaken, openbaring en innerlijke genezing te ervaren. Dit klinkt allemaal erg spannend, zou jij dit zelf een keer willen ervaren? Zoek dan op cacao ceremonie. Cacao wordt gebruikt in een heilig medicinaal ritueel. Hierbij worden intenties vastgesteld en eenmaal geconsumeerd, daarna worden euforische toestanden ontgrendeld. Negatieve emoties worden vrijgegeven en we in staat zijn om onszelf te verbinden met de liefdevolle energie in ons lichaam.

Is chocolade het zelfde als cacao?

Dat zou je wel denken, maar toch is het niet helemaal hetzelfde. Chocolade is in de meeste gevallen samengesteld in een mix van melk, suiker en cacao. Cacao die wordt gebruikt tijdens een cacao ceremonie verschilt van gewone chocolade die we eten. Het smaakt niet hetzelfde als gewone chocolade. Het zal je waarschijnlijk verrassen wanneer je het voor het eerst probeert. De cacao heeft een intensere en meer bittere smaak, dus zeker niet zoals de meeste mensen het gewend zijn. Rituele cacao wordt gemaakt van gemalen cacaopoeder, gemalen cacaobonen, water, cacao boter, cacao pasta en soms een beetje suiker om het wat lekkerder te maken. Het beste is kokosbloesem suiker dan wel een natuurlijke suiker of zoetstof, allemaal gemengd tot een vloeistof. Het is eigenlijk heel bitter maar van nature rijk aan ijzer, magnesium en complex vitaminen 

Zou jij dit zelf willen ervaren?

Als je deze tekst zo hebt gelezen en er even over na gaat denken. Zou jij dan kunnen overwegen om zelf een keer mee te doen aan een cacao ceremonie? Het is verder niet heel bekend, en er zullen ook niet heel veel mensen zijn die dit wel eens ervaren hebben. Maar toch lijkt het wel een interessant onderwerp. 

Cacao ceremonie, wat is het?

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *